Auteur Topic: [F3X] Piepende remmen na plaatsen nieuwe blokken  (gelezen 439 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline desolation

  • Trade Count: (0)
  • Warming Up
  • *
  • Berichten: 30
[F3X] Piepende remmen na plaatsen nieuwe blokken
« Gepost op: 2 april 2019, 08:09:18 »
Afgelopen zondag nieuwe blokken op de 328 gezet (Brembo blokken), die waren echt zo goed als weg
Zelfde procedure gevolgd als voordien bij de vorige E90. Klauwen goed schoongemaakt met staalborstel, clips teruggeplaatst om de blokken op te spannen.

De wagen remt prima en rijdt prima, echter geeft de remklauw links (die met de sensor) voor een fel piepend geluid. De remschijf had wel een beetje een randje, maar niet in extreme mate.
Ik heb de klauw en blokken nog eens gedemonteerd en terug gemonteerd en alles ziet er exact hetzelfde uit als de rechterkant die niet piept. Ik had wel de indruk dat de clip/veer rechts "strakker" stond dan links.

Gezien ik nogal veel topics zie over piepende remmen, is hier een makkelijke oplossing voor ?

Offline Isi

  • Trade Count: (0)
  • Grand Prix Winner
  • *****
  • Berichten: 765
Re: Piepende remmen na plaatsen nieuwe blokken
« Reactie #1 Gepost op: 2 april 2019, 12:04:12 »
Vet gebruikt bij de montage?
Als je die gewoon "droog" monteert kan je ook gepiep hebben.
Meet je remschijven ook, min maat staat op de schijf.
Rand aan schijf kan ook voor gepiep zorgen.

Offline tom_il

  • Trade Count: (0)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1827
Re: Piepende remmen na plaatsen nieuwe blokken
« Reactie #2 Gepost op: 3 april 2019, 09:56:22 »
Ik had in het begin ook last van wat piepen na het wisselen van de blokken. Wel niet steeds. Is na een tijd overgegaan.
Pre-LCI 2007 E61 525dA

Offline desolation

  • Trade Count: (0)
  • Warming Up
  • *
  • Berichten: 30
Re: Piepende remmen na plaatsen nieuwe blokken
« Reactie #3 Gepost op: 14 april 2019, 19:16:58 »
Het is inderdaad na een 1000km gewoon van zichzelf verdwenen