Auteur Topic: [ALG] Sportweergave onjuiste waarden  (gelezen 899 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
[ALG] Sportweergave onjuiste waarden
« Gepost op: 29 april 2018, 11:07:39 »
Hallo allemaal

vandaag wat coderingen gedaan op de auto en sportweergave aangezet...

Nu echter hoe kan ik de waardes veranderen? Die staan op max 160pk/320nm maar ik heb 200/420nm reŽle waardes..

Alvast bedankt

Misschien @Spasta  ?

Offline Domi1976

  • Trade Count: (0)
  • Warming Up
  • *
  • Berichten: 31
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #1 Gepost op: 29 april 2018, 18:37:48 »
Dat zou ik ook wel willen weten of dit mogelijk is :-)

Offline Woodykipo

  • Trade Count: (+6)
  • Race Legend
  • *********
  • Berichten: 5934
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #2 Gepost op: 30 april 2018, 10:56:10 »
Aangezien je een gechipte wagen hebt(dacht ik) klopt die schaal inderdaad niet meer :)

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #3 Gepost op: 30 april 2018, 12:22:04 »
Aangezien je een gechipte wagen hebt(dacht ik) klopt die schaal inderdaad niet meer :)

Klopt... Ik hoop dat er een manier is om dit aan te passen.

Offline BIG charlie

  • Trade Count: (+2)
  • Grand Prix Winner
  • *****
  • Berichten: 981
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #4 Gepost op: 30 april 2018, 12:46:24 »
Klopt... Ik hoop dat er een manier is om dit aan te passen.
Heb je deze vraag al eens gesteld aan je softwaretuner ?.
Volgens wat ik lees op andere forums moet dit toch aanpasbaar zijn denk ik.
Ben ook eens benieuwd hiernaar...
F21 116 ede lci Mineral Grau.

Former BMW cars: E21-320.6 - E30-316i - E30-320i - E34-525i - E36-318is - E36-318i cab - E92-320d - E81-116i

Offline BIG charlie

  • Trade Count: (+2)
  • Grand Prix Winner
  • *****
  • Berichten: 981
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #5 Gepost op: 30 april 2018, 12:48:59 »
Als ik het goed lees stond je sportweergave nog niet aan (gecodeerd) ten tijde van de tuning...
Zo hebben de mensen van de tuning dit ook niet kunnen weten/zien/aanpassen  ;)
F21 116 ede lci Mineral Grau.

Former BMW cars: E21-320.6 - E30-316i - E30-320i - E34-525i - E36-318is - E36-318i cab - E92-320d - E81-116i

Offline Woodykipo

  • Trade Count: (+6)
  • Race Legend
  • *********
  • Berichten: 5934
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #6 Gepost op: 30 april 2018, 13:00:50 »
Dat kan aangepast worden,door de programmatie van het MPPSK-pakket is bij mij ook de schaal aangepast van de sportdisplays(zo kan je ook het makkelijkste zien of de programmatie effectief uitgevoerd is).

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #7 Gepost op: 30 april 2018, 16:00:27 »
Heb je deze vraag al eens gesteld aan je softwaretuner ?.
Volgens wat ik lees op andere forums moet dit toch aanpasbaar zijn denk ik.
Ben ook eens benieuwd hiernaar...
Ja zij doen dit niet...

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #8 Gepost op: 30 april 2018, 16:01:14 »
Als ik het goed lees stond je sportweergave nog niet aan (gecodeerd) ten tijde van de tuning...
Zo hebben de mensen van de tuning dit ook niet kunnen weten/zien/aanpassen  ;)
Dat zien ze zws niet echt tenzij ze dat aanzetten bij het testen...
BR vertelde me dat zij dit niet kunnen

Offline milan

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 253
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #9 Gepost op: 16 mei 2018, 19:05:46 »
DVX heeft dit pas nog bij mijne gedaan

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #10 Gepost op: 17 mei 2018, 18:39:15 »
DVX heeft dit pas nog bij mijne gedaan

Zal eens contact met hun opnemen ;)

Offline Jochen996

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 333
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #11 Gepost op: 21 mei 2018, 12:43:30 »
Zal eens contact met hun opnemen ;)

@Spasta kan dat ook aanpassen denk ik?

Online Animal

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 436
  • /// M - REAL MEN USE 3 PEDALS
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #12 Gepost op: 21 mei 2018, 14:20:44 »
power industries, 2 jonge kerels met een passie voor bmw's, hebben dit voor mij al eens gedaan !

Ze zijn gelegen in sint-gillis-waas, vlak naast antwerpen !
https://www.powerindustries.be

groeten !

Offline Diezelke

  • Trade Count: (0)
  • Grand Prix Winner
  • *****
  • Berichten: 571
  • Life is too short to be small.
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #13 Gepost op: 22 mei 2018, 11:58:59 »
Dat kan aangepast worden,door de programmatie van het MPPSK-pakket is bij mij ook de schaal aangepast van de sportdisplays(zo kan je ook het makkelijkste zien of de programmatie effectief uitgevoerd is).

dit
F11 LCI 535i - M Pack
E61 525d - 2009 - M Pack (for sale)
E87  118d - 2008 (sold)

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #14 Gepost op: 22 mei 2018, 13:10:58 »
power industries, 2 jonge kerels met een passie voor bmw's, hebben dit voor mij al eens gedaan !

Ze zijn gelegen in sint-gillis-waas, vlak naast antwerpen !
https://www.powerindustries.be

groeten !

Gecontacteerd en dan is er een nieuwe chip nodig... Ga dit niet betalen voor enkel wat waarden.

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #15 Gepost op: 22 mei 2018, 13:11:52 »
dit
Zou ik dit zelf kunnen coderen? Tuning bedrijven kunnen het alleen met een nieuwe chip en BR vertelt mij dat het gewoon in het algemeen niet mogelijk is op mijn software.

Offline Diezelke

  • Trade Count: (0)
  • Grand Prix Winner
  • *****
  • Berichten: 571
  • Life is too short to be small.
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #16 Gepost op: 22 mei 2018, 13:53:37 »
Zou ik dit zelf kunnen coderen? Tuning bedrijven kunnen het alleen met een nieuwe chip en BR vertelt mij dat het gewoon in het algemeen niet mogelijk is op mijn software.
Bij mij is het ook gedaan door bmw zelf.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

F11 LCI 535i - M Pack
E61 525d - 2009 - M Pack (for sale)
E87  118d - 2008 (sold)

Offline Spasta

  • * Board Sponsor *
  • Trade Count: (+49)
  • World Champion
  • *****
  • Berichten: 3931
  • F10 LCI - 520d
    • Bimmer ID
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #17 Gepost op: 22 mei 2018, 14:29:24 »
Om alle onduidelijkheid weg te halen:
Deze gegevens zitten verwerkt in de DME/DDE software.
Om dit aan te passen moet er nieuwe software op komen of de huidige aangepast worden.
Een simpele 'codering' is dit niet en tenzij je deze software vervangt door de versie van het MPPSK pakket zal de garantie ook komen te vervallen spijtig genoeg.

Gr. Hans :thumbsup:

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #18 Gepost op: 22 mei 2018, 22:03:04 »
Om alle onduidelijkheid weg te halen:
Deze gegevens zitten verwerkt in de DME/DDE software.
Om dit aan te passen moet er nieuwe software op komen of de huidige aangepast worden.
Een simpele 'codering' is dit niet en tenzij je deze software vervangt door de versie van het MPPSK pakket zal de garantie ook komen te vervallen spijtig genoeg.

Gr. Hans :thumbsup:

Garantie heb ik zws niet meer dus misschien wel een oplossing dan?

Online Animal

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 436
  • /// M - REAL MEN USE 3 PEDALS
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #19 Gepost op: 23 mei 2018, 12:34:06 »
Nogmaals, neem even contact op met power industries...

zij kunnen dit en zijn niet duur !!!!

Online Blue

  • Trade Count: (+1)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 3302
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #20 Gepost op: 23 mei 2018, 12:36:42 »
Ofwel ben ik nie mee ofwel is dit toch beetje nutteloos niet?

Zijn duidelijk geen exacte echte waardes want anders zou dit autom goed staan bij vermogens verhoging.

En je eigen waardes ken je.

Dan is dat toch niets waard wat die meters zeggen?? (Is toch louter indicatief)

Offline Woodykipo

  • Trade Count: (+6)
  • Race Legend
  • *********
  • Berichten: 5934
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #21 Gepost op: 23 mei 2018, 12:44:07 »
Ofwel ben ik nie mee ofwel is dit toch beetje nutteloos niet?

Zijn duidelijk geen exacte echte waardes want anders zou dit autom goed staan bij vermogens verhoging.

En je eigen waardes ken je.

Dan is dat toch niets waard wat die meters zeggen?? (Is toch louter indicatief)
Dat is inderdaad puur voor het showgehalte :)

Online Blue

  • Trade Count: (+1)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 3302
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #22 Gepost op: 23 mei 2018, 12:47:18 »
Iím getting old
:).

Laat dat dan ook tunen en 500pk zeggen.
You da man!

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #23 Gepost op: 23 mei 2018, 16:33:44 »
Nogmaals, neem even contact op met power industries...

zij kunnen dit en zijn niet duur !!!!

Bij hen moet ik een nieuwe chip laten doen en dat ga ik niet betalen ;)

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #24 Gepost op: 23 mei 2018, 16:34:18 »
Dat is inderdaad puur voor het showgehalte :)

Vind dat gewoon leuker dat mijn tellers niet helemaal in het rood gaan :D
Als het kan waarom niet

Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #25 Gepost op: 23 mei 2018, 16:36:06 »
Iím getting old
:).

Laat dat dan ook tunen en 500pk zeggen.
You da man!

Gaat niet om dat, gaat puur om het feit dat ik graag 250pk op de meter heb en 475nm of dergelijke (heb 200pk en 420nm). Zodat het niet elke keer volledig rood ziet :D

Als het simpel lukt met software coderen dan doe ik dat toch? :D Toch niks met showgehalte te maken

Offline Draje

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 2380
    • BelleVue
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #26 Gepost op: 23 mei 2018, 16:43:11 »
Gaat niet om dat, gaat puur om het feit dat ik graag 250pk op de meter heb en 475nm of dergelijke (heb 200pk en 420nm). Zodat het niet elke keer volledig rood ziet :D

Als het simpel lukt met software coderen dan doe ik dat toch? :D Toch niks met showgehalte te maken

Je zegt het hier juist zelf ??


Offline Angelo1994

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 465
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #27 Gepost op: 23 mei 2018, 16:52:24 »
Je zegt het hier juist zelf ??

Dan denk ik dat je het beter nog eens leest.
Ik wil geen "hoge" waarden want dan zou ik evengoed 400pk kunnen zetten. Ik wil alleen dat het toont hoeveel pk/nm ik heb in realiteit en eventueel iets meer zodat het niet volledig in het rood staat.

Offline Draje

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 2380
    • BelleVue
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #28 Gepost op: 23 mei 2018, 17:04:59 »
Dan denk ik dat je het beter nog eens leest.
Ik wil geen "hoge" waarden want dan zou ik evengoed 400pk kunnen zetten. Ik wil alleen dat het toont hoeveel pk/nm ik heb in realiteit en eventueel iets meer zodat het niet volledig in het rood staat.

Dan lees je zelf niet goed.

Hoge waarde  = hoger dan jouw gechipte waarden.
Jouw doel : eventueel iets meer zodat het niet volledig in het rood staat => Show dus want wat maakt het uit dat het in niet in het rood staat ? Als jij gas vol induwt, dan gebruik jij alles. Als jij dan op dat scherm niet wilt dat het niet volledig in het rood staat, dan is dat jezelf voorliegen en show geven.

Just my 2 cents

Online Blue

  • Trade Count: (+1)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 3302
Re: Sportweergave onjuiste waarden
« Reactie #29 Gepost op: 23 mei 2018, 19:42:40 »
Ik zeg alleen dak duidelijk oud aant worden ben.
Mijne teller komt in de rode zone.
Binnenkort shortshiften en naar 4de gaan!
:)