Auteur Topic:  Moederbord stuk? Nieuw geplaatst maar ander probleem.  (gelezen 760 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Moederbord stuk? Nieuw geplaatst maar ander probleem.
« Gepost op: 25 februari 2018, 22:36:13 »
Allen,

Ik denk dat mijn moederbord stuk is van mijn vaste pc maar ben niet 100% zeker.
Probleem is van de ene dag op de andere gekomen.
Het zit zo: computer doet niets meer, enkel ventilatie draait voor de rest doet hij niets, bios start ook niet op.
Wat heb ik al geprobeerd: opstarten met maar 1 grafische kaart en gewisseld nadien,
opgestart met 1 ram geheugen kaart en gewisseld, batterij bios vervangen, andere voeding getest
zonder HDD gestart maar geen succes.

Wat kan het dan nog zijn: moederbord, bioschip of processor of ...?

Het gaat om het volgend moederbord: msi ms-7380
Link voor meer info

Ik heb een tweedehandse gevonden voor 65€ ex verzending, de vraag is: kan ik dit zomaar ombouwen?
Het mijn eruit en de andere gewoon in de plaats of zijn er nog dingen die er moeten veranderd worden?
Zou graag de pc terug werkend krijgen omdat er nog een hoop op de HDD staat die graag terug heb + de pc
was zeer handig als 2de computer voor wat te internetten etc.


Mvg
Steven


« Laatst bewerkt op: 27 maart 2018, 20:23:01 door Janske21 »

Offline dadoke

  • Algemene moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Crashed!
  • *****
  • Berichten: 12690
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #1 Gepost op: 26 februari 2018, 07:49:59 »
Indien exact hetzelfde moederbord is, is dat vrij eenvoudig te wisselen inderdaad.
Wel bij het overzetten van de proccessor best verse koelpasta gebruiken, de oude droogt meestal wat uit en geeft dan minder goed contact (lees: minder warmte-overdracht),

Oorzaak van het probleem, dat kan vanalles zijn, indien mogelijk zou ik nog eens proberen met andere RAM...

Offline Capitol

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 396
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #2 Gepost op: 26 februari 2018, 09:33:46 »
Of het RAM geheugen eens los klikken en er terug insteken.

Moest het niet lukken, ik verkoop nog een PC met scherm en toetsenbord. Daar zou je uw schijven dan ook kunnen insteken.

Offline FJRdude

  • Trade Count: (+1)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1788
  • E93 325i
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #3 Gepost op: 26 februari 2018, 10:11:22 »
Of het RAM geheugen eens los klikken en er terug insteken.

Moest het niet lukken, ik verkoop nog een PC met scherm en toetsenbord. Daar zou je uw schijven dan ook kunnen insteken.

Topic Hijack:  welke specs?  PM....   8)
Je moet geen grond bezitten om een boer te zijn!


E93 - 325i  || F48 - 18d   ||  FJR 1300 RP13

Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #4 Gepost op: 26 februari 2018, 10:54:06 »
Topic Hijack:  welke specs?  PM....   8)
Mag je naar mij ook doen.
Vraagprijs mag er ook bijstaan.

Offline dadoke

  • Algemene moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Crashed!
  • *****
  • Berichten: 12690
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #5 Gepost op: 26 februari 2018, 10:56:28 »
Ik stel voor dat Capitol een verkoopstopic maakt op BB ...

Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #6 Gepost op: 26 februari 2018, 11:05:09 »
Indien exact hetzelfde moederbord is, is dat vrij eenvoudig te wisselen inderdaad.
Wel bij het overzetten van de proccessor best verse koelpasta gebruiken, de oude droogt meestal wat uit en geeft dan minder goed contact (lees: minder warmte-overdracht),

Oorzaak van het probleem, dat kan vanalles zijn, indien mogelijk zou ik nog eens proberen met andere RAM...
Zal eens rond vragen of iemand nog ddr2 ram heeft liggen. Laat ons hopen dat dit werkt 🤞

Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #7 Gepost op: 21 maart 2018, 01:21:21 »
Ondertussen al nieuw ram geheugen gestoken en zelfde maar andere proccesor geplaatst zonder succes.
Zal dus het moederbord moeten vervangen.
Lees wel veel dat dan Windows opnieuw geïnstalleerd moet worden, dit is dan wel bij een kompleet nieuw moederbord dat een upgrade is tov het vorige.
Nu wil ik het mijn vervangen door identiek hetzelfde, is dit dan ook het geval?
Heb enkel recovery dvd's, geen windows dvd.


Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Re: Moederbord stuk?
« Reactie #8 Gepost op: 27 maart 2018, 20:21:46 »
Vandaag nieuw moederbord geplaatst maar zit met volgend probleem. Toetsenbord en muis doen niets.
Dit krijg op mijn scherm. Is al meer als voordien maar toch ben ik er niets mee als niets werkt.

Iemand een idee waar het aan ligt?

Offline Capitol

  • Trade Count: (0)
  • Pole Position
  • ****
  • Berichten: 396
Re: Moederbord stuk? Nieuw geplaatst maar ander probleem.
« Reactie #9 Gepost op: 27 maart 2018, 20:41:17 »
Heb je de BIOS al nagekeken? Staat de opstartvolgorde wel juist? (DVD of HD?)

Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Re: Moederbord stuk? Nieuw geplaatst maar ander probleem.
« Reactie #10 Gepost op: 27 maart 2018, 20:43:33 »
Heb je de BIOS al nagekeken? Staat de opstartvolgorde wel juist? (DVD of HD?)
Geraak niet in bios omdat pc niet reageert op toetsenbord. Lampje A (van caps lock) naast dat van numlock brand de rest niet.
Toetsenbord werkt perfect op laptop, is eentje met usb aansluiting.

Offline dadoke

  • Algemene moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Crashed!
  • *****
  • Berichten: 12690
Re: Moederbord stuk? Nieuw geplaatst maar ander probleem.
« Reactie #11 Gepost op: 27 maart 2018, 21:23:37 »
Ergens een probleem bij de POST, Power On Self Test, vermoedelijk.
Hier een hulplijn ... http://www.tomshardware.co.uk/forum/261145-31-perform-steps-posting-post-boot-video-problems

Offline Janske21

  • Trade Count: (+2)
  • World Champion
  • ******
  • Berichten: 1468
  • Grts
Re: Moederbord stuk? Nieuw geplaatst maar ander probleem.
« Reactie #12 Gepost op: 27 maart 2018, 21:34:07 »
Ergens een probleem bij de POST, Power On Self Test, vermoedelijk.
Hier een hulplijn ... http://www.tomshardware.co.uk/forum/261145-31-perform-steps-posting-post-boot-video-problems

Dank u, gaat het meteen is doornemen.