Auteur Topic:  Ferrari 308 (2)  (gelezen 2182 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline detaild.be

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Warming Up
  • *****
  • Berichten: 33
Ferrari 308 (2)
« Gepost op: 20 mei 2014, 14:09:18 »
Oldtimers worden over het algemeen zeer goed onderhouden. Deze Ferrari 308 is daar geen uitzondering in. Er wordt jaarlijks ongeveer 1.000 km met deze auto gereden en uiteraard staat de auto elke nacht binnen in een verwarmde garage. Ook wordt de auto altijd met de hand gewassen. Een aantal jaren geleden is de auto zelfs herspoten geweest. Bij aankomst zag de auto er dan ook piekfijn uit. Toch bleek dat de auto wel een lichte polierbeurt kon gebruiken. Er werd dan ook besloten om de lichte lakcorrectie op de Ferrari toe te passen.

Omdat de auto zo goed onderhouden was, was het wassen en kleien een koud kunstje. Alle tijd en energie kon dus gaan naar het polieren en afwerken. Na eerst een testplek gepolierd te hebben, zagen we meteen dat er geen blanke lak was aangebracht. De polierpad kleurde namelijk helemaal rood. Het was vroeger heel gebruikelijk om geen blanke laklaag aan te brengen bovenop de kleurlak. Na het polieren werd de laklaag afgewerkt met 2 lagen Yellow Paste Wax. Ook de velgen werden beschermd en de banden gevoed.

Ook het interieur werd onder handen genomen. Eerst werd alles goed schoongemaakt met Innerclean. Vervolgens werd het leer gevoed met Gloss It Leather Protectant.