De Werkplaats > Detailing & Reiniging

 Kuisen voorruit zonder glass sealant te beschadigen

(1/1)

SamuelG:
Ik gebruik op mijn ramen de glass sealant van Meguaier en ben hier heel tevreden van. Deze stoot het water zeer goed af, je zou bijna zonder ruitenwissers kunnen ;)
Nu is de voorkant wel echt een insectenslagveld geworden en is het nogal storend op de voorruit. Ik was de wagen sowieso geregeld, maar ik doe redelijk wat kilometers en dan hangt de wagen op enkele dagen opnieuw vol.
Nu zou ik graag gewoon enkel de voorruit kunnen kuisen op regelmatigere basis dan een volledige was en dit zonder de sealant "te beschadigen".
Zijn er producten die jullie kunnen aanraden of tips die jullie kunnen geven?
Alvast bedankt!

PatrickVH:
autofiness citrus of iets dergelijks van een ander merk

Woodykipo:
Auto Finesse citrus of Gyeon Q2M Bug and Grime zou de wax/sealantlaag niet aantasten,opgelet met andere merken want die zouden wax/sealant wel kunnen aantasten.
Dat product moet wel goed afgespoeld worden dus lijkt me wel zo makkelijk niet om enkel de voorruit te kuisen ;D

SamuelG:
Bedankt heren, ik ga deze al zeker eens bekijken. En misschien dit weekend nog eens gewoon wassen, het viel mn vriendin al op "dat ben ik niet gewoon van u". Dat was de druppel...  :exited:

Miggel:
Ik heb zelf ook een raamcoating erop zitten welke water afstoot (Flyby Forte van Carpro).
Ik gebruik zelf als prewash een PH neutrale shampoo icm een washmitt welke de vliegjes al makkelijk eraf haalt (eigenlijk zelfde als je een auto volledig wast, alleen dan enkel de voorraam) en reinig dan daarna de ramen nog eens na met Gyeon Glass, dat is voor mij voldoende.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie