Mijn Voertuig > Z Reeks

 1998 - E36/8 - Z3 Coupé 2.8i - Bostongrün

(1/44) > >>

Laurent1602:
Deze namiddag een uitstapje gemaakt naar Nederland :D

De Z3 coupé is al altijd een grote favoriet van mij geweest, een unieke vorm voor een coupé die je nergens anders terugvindt. Ooit moest ik er eentje hebben. Ik houd al lang de zoekertjes in het oog, niet zozeer omdat ik moeilijke eisen heb en perse een of andere unieke combinatie van kleuren wil, maar gewoon om te zien wat er te koop stond uit gezonde interesse. Dan valt het natuurlijk ook op dat de prijzen stijgen, en ik misschien de droom beter niet nog een paar jaar uitstel tot het misschien beter past.

De knoop is uiteindelijk doorgehakt, en al snel vond ik een Z3 in een van mijn favoriete kleuren, Bostongrün. De meeste mensen vinden dit misschien niet de beste kleur voor een Z, maar voor mij staat ze toch wel, samen met Montreal en Topazblauw, op 1 (voor de niet M natuurlijk, Estoril en Imola blijven de overtreffende trap). Ook een beige interieur vond ik zeker een plus, én ook niet de in mijn ogen wat suffe houtinleg! Verder volledig origineel, zelfs de radio, uitlaat en velgen. De meeste hebben toch 1 van deze 3 niet meer origineel. Kilometerstand is ook best wel nog laag, tijdens de rit naar huis net de 125000 gepasseerd. Mechanisch staat hij dan ook top denk ik.

Zijn er ook minpunten? Jazeker, de carrosserie is niet in concoursstaat. Redelijk eel kleine krasjes en kleine builtjes, maar dat bederft voor mij de pret niet. Onder de achterruit is langs de randen precies ook wat vocht tussen gekropen, ook dat is iets dat eens moet bekeken worden.

Nu moet ik nog naar de douane en keuring, en dan kan ik hem inschrijven!

Genoeg tekst, iedereen is hier toch enkel voor de foto's ;DTom:
Proficiat! welcome to the club :) kist ziet er netjes uit , die wil ik wel eens IRL besnuffelen.

Aan de uitlaat te zien nog een singlevanos ?

Laurent1602:

--- Citaat van: Tom op 16 juni 2016, 23:17:14 ---Proficiat! welcome to the club :) kist ziet er netjes uit , die wil ik wel eens IRL besnuffelen.

Aan de uitlaat te zien nog een singlevanos ?

--- Einde van citaat ---

Thanks! Besnuffelen zal er wel eens van komen, en dan kan ik hopelijk je M ook eens van dichtbij bekijken, denk niet dat ik die al IRL gezien heb. Van de vanos ben ik niet zeker, ik had ergens gevonden dat dubbelvanos vanaf ergens in '98 was en deze is van '99 dus het zou moeten een dubbelvanos zijn. Enig idee hoe ik dit kan controleren?

Tom:

--- Citaat van: Laurent1602 op 16 juni 2016, 23:23:19 ---Thanks! Besnuffelen zal er wel eens van komen, en dan kan ik hopelijk je M ook eens van dichtbij bekijken, denk niet dat ik die al IRL gezien heb. Van de vanos ben ik niet zeker, ik had ergens gevonden dat dubbelvanos vanaf ergens in '98 was en deze is van '99 dus het zou moeten een dubbelvanos zijn. Enig idee hoe ik dit kan controleren?

--- Einde van citaat ---
Als je een "bult" hebt op de vanos dan heb je een singlevanos, als de vanos vlak is: dubbel

Laurent1602:

--- Citaat van: Tom op 17 juni 2016, 07:24:29 ---Als je een "bult" hebt op de vanos dan heb je een singlevanos, als de vanos vlak is: dubbel

--- Einde van citaat ---

Productiedatum net eens opgezocht op chassisnr. Hij is geproduceerd in 02/1998 en dus inderdaad een enkele vanos! ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie