Mijn Voertuig > Z Reeks

 2010 - E89 - Z4 - sDrive23i - Tiefseeblau

(1/421) > >>

Snorkel:
Op 15 juli 2012 meldde ik me aan op Bimmerboard om meer info te verzamelen over de E85 z4. Deze wagen intrigeerde me al lange tijd en met de verkoop van de moto werd het tijd om terug een tweezitter aan te schaffen. Al snel bleek dat er hier wel wat info te vinden was over dit type. Dus bij deze: Bedankt allemaal, voor de reacties in het topic ‘E85 of E89’.  ^-^

Na een lange zoektocht tussen recente tweedehandswagens, kon ik evenwel niet geloven hoe slecht sommige mensen hun wagen verzorgden. Ik keek bewust rond naar de laatst geproduceerde wagens, schuimde heel wat steden in België af, maar geen enkele wagen was zoals ik het graag had.  :'(

Na een zoektocht van een dik jaar dacht ik niet dat ik nog een Z naar m’n zin zou vinden. Maar op de één of andere manier bleef de wagen mij intrigeren. Ondertussen ook wat rondgekeken voor een TT of SLK, maar bij deze wagens kreeg ik toch nooit dat ’wow’-gevoel.
Het spaarvarken werd hierdoor wel elke maand wat dikker en wat bleek? De E89 begon stilaan in de buurt te komen van mijn budget (enfin, het is te zeggen: ik had me voorgenomen om 16500 te spenderen aan een Z, daarna werd dat 18000, 20000 en uiteindelijk begin je dan te snuffelen tussen wagens van ca. 25000… Herkenbaar misschien voor sommigen?  ;D)

Ondertussen was het tijd voor het Autosalon 2014, en ik had me voorgenomen om objectief rond te kijken tussen alle wagens van verschillende merken, om te zien of er nog andere modellen mijn hart sneller konden doen kloppen.

Het is misschien onnozel, maar toen de zilveren E89 in het hoekje van de BMW-stand naar mij stond te glimlachen, was ik rotsvast ervan overtuigd: dit wordt ‘m!  :drool:

Ik heb nog een drietal andere exemplaren  bekeken die ook wel OK waren, maar toen twee weken geleden er plots een nieuwe advertentie geplaatst werd op Autoscout, heb ik direct contact opgenomen met de huidige eigenaar. Ik kwam terecht bij een zeer toffe man waarmee ik letterlijk enkele uren samen op stap mee ben geweest met de Z. Alle soorten wegen hebben we uitgetest, alle soorten snelheden, met open en gesloten dak. Eén woord: subliem

Ik mocht van deze man alles uitspitten wat ik maar wilde, de dealer heeft mij ook alle gegevens bezorgd (die volledig overeenkwamen met de verhalen van de man), ik ben mee naar de tweedehandskeuring geweest om daar die mannen nog wat lastig te vallen met vragen, de Carpasskilometers kwamen overeen met de kilometers van de garage: kortom, een zuivere bolide. 100 procent ongevalvrij, eerste eigenaar, prima onderhouden, geen herstellingen tot nu , proper in zijn garage geparkeerd... Enkel een beetje borduurschade op de velgen, maar dat is op te lossen.

Ik had me nochtans voorgenomen om voor een Premium te gaan, speciaal voor de garantie, maar het voordeel is nu wel dat ik een héééél lange rit heb gemaakt met de wagen, alles van naadje tot draadje heb kunnen uitspitten en uiteraard een stuk onder de Premiumprijs ben kunnen gaan. De besparing hiermee wordt speciaal opzijgezet voor eventuele problemen, dus er moeten al serieus zware problemen zijn vooraleer ik boven dat bedrag uitkom.

Omdat deze man zijn wagen pas werd geleverd in de week van 17/03/2014 –en het zijn enige vervoersmiddel was- kan ik pas vanaf 19/03 erover beschikken.

Dit is ‘m dus geworden:
BMW z4 E89
sDrive 2.3
150 kw/204 pk
02/2010
Km.stand = 60 500
Tiefseeblau met Canberrabeige interieur en geborsteld aluminium-inleglijsten
Navigatie systeem Professioneel
Telefoonvoorbereiding Bluetooth
Windscherm
Alarm
Automatische airco
Licht- en regensensoren
Lichtpakket
Extra opbergvakken
18” velgen, style 293
Zetelverwarming
Cruise control

Enfin, nog enkele dagen aftellen en dan kan ik de wagen gaan afhalen…
Foto's volgen  ^-^denkris:
Mooi ,ze zijn zeldzaam echt mooie exemplaren .Maar zo te lezen heb je de wagen grondig aan de tand gevoeld .Je ziet, soms  kan wachte een deugd zijn... succes met de z man .Dit wordt een lange week voor u :toofunny:

Snorkel:
Bedankt! Ja, ik heb op 07/03 de overeenkomst getekend, dus ik ben al een hele week in spanning. Er zijn al wat slapeloze nachten gepasseerd...  ;D

Uiteindelijk ben ik inderdaad tevreden dat ik gewacht heb  8)

d.fine:
Yes yes yes! :exited:
Dikke proficiat jong :thumbsup: het was inderdaad een lange (soms moeizame) zoektocht maar je geduld en doorzetting worden beloond!

Nu moet je gewoon naar de Z meet komen he, dat weet je toch ;D

peke:
Ferm mooie kleur gekozen vooral als de zon erop staat awel proficiat nu nog een paar dagen kunnen slapen ;D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie