De Werkplaats > ICE & Navigatie

[ALG] Hoe een CD/DVD die vast zit eruit krijgen? Zonder blijvende/extra schade!

(1/2) > >>

hmn_pwr:
Op Youtube vond ik een trucje met creditkaart+tape om een CD (of DVD) eruit te kunnen trekken:


Forceer je op die manier de "Stappenmotor" (engels: "steppermotor") van de CD-drive?
Zodat de CD-drive erna geen CD meer kan afspelen?

En je zelfs riskeert een ganse nieuwe unit (in mijn Z4 heet dat een CID systeem denk ik)  te moeten kopen want een BMW garage gaat zich zeker niet bezig houden met het herstellen of vervangen van een stappenmotor...

hmn_pwr:
Concreet: in mijn E86 Z4 coupé stak ik gisteren een gloednieuwe Audio-CD (geen gebrande/gekopiëerde, maar braafjes gekochte CD) en kon ik probleemloos in mijn auto (tijdens het rijden) een 9 tal nrs afspelen van de 16 nrs. Dan stond mijn auto enkele uren buiten (het was ongeveer 5°C buiten) en toen ik die CD verder wou afspelen toen ik terug vertrok gaf de display aan "CD Check". Maar gebeurde er niets én krijg ik die CD er niet uit via de EJECT knop. Na de rit van +/- 40 minuten (toen ik terug stilstond) van alles geprobeerd maar ik krijg hem er niet uit.

CD is denk ik volledig geblokkeerd (spint/draait niet in de drive) want ik hoor niets, ik hoor bijv. wel mijn navigatie CD of een andere audio CD (in de 6-CD wisselaar) zoemen/draaien toen ik stilstond in de garage.

Foto:

Iksree:
Ventilatieroosters verwijderen, radio losschroeven.
Cover rond radio openen en even kijken als je het probleem niet ziet zitten (en de cd er manueel uitduwen natuurlijk als hij toch open is)

dadoke:
Na wat googlen kwam ik dit tegen


--- Citaat ---This sequence worked for me:

While engine is running, turn the radio off.
Press the Mode button.
Press the eject button.

This has worked at least 10 times for me now! I'm going to install the AUX in though instead of replacing the head unit.
--- Einde van citaat ---

hmn_pwr:

--- Citaat van: Iksree op  2 april 2022, 09:02:10 ---Ventilatieroosters verwijderen, radio losschroeven.
Cover rond radio openen en even kijken als je het probleem niet ziet zitten (en de cd er manueel uitduwen natuurlijk als hij toch open is)

--- Einde van citaat ---
Een kennis raadde dit me ook aan.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie