De Werkplaats > Carrosserie & Ramen

[Z-reeks] trekhaak

(1/2) > >>

hmn_pwr:
Iemand die daar ooit voor gekeken heeft?
Net gebeld naar https://gdwtowbars.com/contact en zij denken dat het niet mogelijk is. Alleszinds niet bij hen. Blijkbaar voor geen enkele Z3/Z4 serie. Ik rijd met een E86 Z4.

Als er een aftermarket trekhaak ontwikkeld moet worden is dat in samenspraak met de constructeur (ook m.b.t de homologatie voor elk land!) en als ze denken dat de vraag veel te klein is, zodat het niet rendabel zal zijn, dat beginnen ze er niet aan (een prototype ontwikkelen kost heel veel geld) en is het dus niet beschikbaar.

dadoke:
https://www.kupplung.de/anhaengerkupplung-abnehmbar-103408-04924-1.html

Zijn toch genoeg voorbeelden en foto's online te vinden van Z4's met trekhaak ...

hmn_pwr:
Straf 't is dan nog ene van GDW...  ::)

Kans is wel klein dat dat er ooit opkomt, op de foto zie ik dat het niet onder de bumper hangt maar erop. 'k Ga dat amper gebruiken (om fietsrek op te plaatsen) dus hij moet onzichtbaar zijn (99,9% van de tijd zal ik geen fietsrek nodig hebben) en bij de beschrijving las ik o.a. "Eine Bearbeitung im sichtbaren Bereich des Stoßfängers ist notwendig."

b_ken:
Bovendien nog een moeilijke plaats in de bumper op bv een afdekplaatje te zetten voor als de haak niet erop staat.
Ik zou het precies ook niet doen.

Als het alleen voor een fietsendrager is, bestaat er niets dat je aan het kofferdeksel en/of bumper bevestigt ?

hmn_pwr:

--- Citaat van: b_ken op  9 juni 2020, 17:33:02 ---Als het alleen voor een fietsendrager is, bestaat er niets dat je aan het kofferdeksel en/of bumper bevestigt ?

--- Einde van citaat ---
Goede opmerking!
Dat bestaat zeker, maar niet evident met kofferdeksel dat diagonaal is ipv plat. En de kofferruit is bol. En dan zie je ook helemaal niets meer door je achterruit, weliswaar een klein nadeel maar toch. En 'k herinner me als klein manneke dat fietsrekken gemonteerd op de koffer wel eens problemen kunnen geven en in het ergste geval eraf vliegen, mijn nonkel heeft dit voorgehad. Dat was wel eind de jaren '80, toen blijkbaar redelijk wat kloddefietsrekken op de markt met van die zuignappen en de gevolgen van dien.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie