De Werkplaats > Carrosserie & Ramen

[Z-reeks] [E89] cabriodak lekkkage hydraulisch systeem

(1/4) > >>

Denbert:
Hallo Bimmers,

graag had ik jullie advies en ervaring gekregen over volgend probleem:
ik zit met een klein hydraulisch lek aan het mechanisme van mijn cabriodak,
mijn garagist zegt dat dit gesitueerd is aan de aansluiting van de hydraulische cilinder rechts: het kan dus aan de cilinder, de koppeling met de leiding of de leiding zelf liggen.
Reparatie is kostelijk: cilinder 500€, leiding (vrij lang) 800€ ! en dan nog werkuren. Geschatte kost met werkuren zo'n 2000€ en hij ziet dat niet direct zitten om zelf te doen.
Ik eigenlijk ook nog niet, want enige hinder nu is een vettige vlek op de kunststof rand (zie foto) - Zijn advies: leg er een doekske op   :-\
Maar uiteindelijk riskeer ik wel een blokkage, dus ooit zal het er van moeten komen.
Alleen vroeg ik me af of er geen alternatieve oplossingen (lees minder duur) zijn  - bv. een klem errond of zo (ben geen specialist ter zake) - en waar ik best terecht kan.

Dank bij voorbaat voor jullie reacties.  :thumbsup:

Woodykipo:
Als je een probleem hebt aan het hydraulisch systeem van het dak dan kan dat heel duur worden inderdaad.Zo een leiding staat onder heel hoge drukken en dat kan zelfs springen,met een wagen/interieur onder de olie tot gevolg.Met zo een dingen zou ik toch niet te lang wachten.

Denbert:
Bedankt voor de reactie. Ga toch eens kijken of ik geen technieker vind die dat gerepareerd krijgt.

mx81:
ik weet niet waar die prijzen vandaan komen maar volgens realoem kosten de cilinders ong 100eu per stuk en de grootste leiding 135eu.  :iono:
aan werkuren kan ik u niet verderhelpen, heb zelf weinig ervaring met cabriodaken, hoe dan ook, hier ziet u alle prijzen => http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=LL31-EUR-06-2011-E89-BMW-Z4_20i&diagId=54_0402
dat klein lekje gaat vermoedelijk een losse koppeling zijn die op een bepaalde stand lekt, anders zou de lek aanzienlijk groter zijn.
Het kan natuurlijk een andere oorzaak hebben, maar zal nooit veel erg zijn met zo een klein lekje...

Denbert:
Da’s vreemd. Info van mijn garagist en ik zocht bv. Ook op deze link :
https://bmwshop.ekris.nl/52067-bmw-z4-35is-lm11-n54t-03-2010-e89/nl/onderdelen/carrosserie&artikelid=232324&panelid=54_0402

Best dus nog eens goe zoeken denk ik zo... bedankt !

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie