Auteur Topic:  Land Rover Freelander 2  (gelezen 764 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline detaild.be

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Warming Up
  • *****
  • Berichten: 33
Land Rover Freelander 2
« Gepost op: 27 mei 2018, 22:27:28 »
Deze Land Rover Freelander 2 werd enkele maanden geleden tweedehands aangekocht. De eigenaar zocht een voertuig waarmee hij makkelijk over akkers en door bossen kon rijden. Echter heeft de eigenaar een bloedhekel aan het wassen van zijn voertuig. Daarom had zijn zoon (reeds een tijdje vast klant bij ons) geadviseerd om een coating te laten aanbrengen. Door de hydrofobe eigenschap van de coating wordt het wassen een fluitje van een cent.

Omdat de Freelander 2 al enkele keren compleet verkeerd was afgewassen, stond de lak al vol waskrassen. Een wasborstel is misschien wel handig bij dit soort auto’s, maar het is niet bepaald vriendelijk voor de lak. Er werd dan ook vriendelijk verzocht deze in de toekomst niet meer te gebruiken.

Om alles netjes te kunnen afwerken, werd in overleg besloten de type aanduiding “Freelander 2 TD4S” op de kofferbak eerst te verwijderen. Na enkele pad en polierpasta combinaties te hebben uitgeprobeerd konden we aan de slag. Na een 6-tal uren polieren hadden we een mooi resultaat bekomen en kon de Gyeon Mohs coating in 2 lagen worden aangebracht. 24 uur later hebben we alles met Gyeon Cure afgewerkt.