BMW Algemeen > Nürburgring

 Kijkplaatsen Nürburgring Nordschleife

(1/4) > >>

PsynceFiction:
De beschrijving naar de lokatie is immer vanaf de parkeerplaats bij de start/finish van de Nordschleife. De lokaties zijn gerangschikt zoals je er op de baan langs zou komen.

Antoniusbuche/brücke:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je linksaf. Na ca.700 meter sla je de tweede weg linksaf. Aan het einde zie je de brug al liggen. Parkeer je auto bij de brug. Aan de linkerzijde van de brug kun je naar beneden voor een plek langs de vangrail. Als fotolokatie vind ik hem niet zo denderend omdat de auto's gewoon recht op je af komen rijden. Als luisterlokatie is hij echter super omdat iedereen hier vol optrekkend voorbij komt zetten.

T13:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je linksaf. In Nürburg sla je op de Y-splitsing voor de BMW-garage linksaf. Tegenover het Paddock-restaurant sla je linksaf. Je rijdt nu richting de baan. Parkeer je auto bij de flauwe bocht naar links. Rechts kun je naar de baan lopen en kom je uit bij T13. Deze lokatie is als foto- en kijklokatie erg leuk omdat je de auto's met hoge snelheid ziet naderen en ze vanuit diverse hoeken kunt fotograferen.

Hatzenbach:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je linksaf. In Nürburg sla je op de Y-splitsing voor de BMW-garage linksaf. Parkeer je auto aan de rechterzijde bij het het Paddock restaurant. Loop aan de andere kant de parkeerplaats af en steek schuin de straat over naar de verharde weg die een stukje verderop afgesloten wordt door een slagboom. Loop ca. 200 meter door en aan de rechterzijde zie je de eerste bocht van Hatzenbach liggen. Ook deze lokatie is als foto- en kijklokatie erg leuk omdat je ook hier de auto's onder allerlei hoeken kunt zien.

Hatzenbach, Hocheichen:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je linksaf. In Nürburg sla je net voor de BMW-garage rechtsaf. Einde weg rechtsaf (B258). Sla direct weer rechtsaf de B257 op. Na enkele honderden meters kom je onder de Nordschleife door. Parkeer je auto aan de linker of rechterzijde na dit viaduct. Loop het zandpad op aan de rechterzijde van de weg. Dit zandpad loopt parallel aan de baan. Blijf het pad volgen en je komt eerst bij Hocheichen en vervolgens bij Hatzenbach waar je een prachtig zicht hebt op deze bochtencombinatie.

Quiddelebachter Höhe, Flugplatz:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je linksaf. In Nürburg sla je net voor de BMW-garage rechtsaf. Einde weg rechtsaf (B258). Sla direct weer rechtsaf de B257 op. Na enkele honderden meters zie je aan de linkerzijde een verlaten wit hotel. Sla voor dit hotel linksaf de slecht geasfalteerde weg in. Deze weg maakt een 180 graden bocht. Een paar honderd meter daarna zie je aan de rechterzijde een slagboom. Parkeer je auto bij (niet voor!) de slagboom en loop langs de slagboom naar het circuit toe. Blijf het pad aan de rechterzijde volgen. Vanaf de auto is het slechts 5 minuten lopen.

Schwedenkreuz/Aremberg:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je linksaf. In Nürburg sla je net voor de BMW-garage rechtsaf. Einde weg rechtsaf (B258). Sla direct weer rechtsaf de B257 op. Na enkele honderden meters kom je onder de Nordschleife door. Parkeer je auto aan de linker of rechterzijde na dit viaduct. Loop het zandpad op aan de linkerzijde van de weg Dit pad loopt parallel aan het circuit. Blijf dit zandpad volgen en na zo'n 15 minuten lopen (zonder steile hellingen) ben je bij Schwedenkreuz. Loop nog een stukje door om bij Aremberg te komen.

Fuchsröhre:
Volg de beschrijving naar Adenauer Forst. Net voordat je de bocht Adenauer Forst ziet liggen loop je rechtsaf naar beneden. De baan ligt aan je linkerkant en het pad volgend kom je onderin de Fuchsröhre. Persoonlijk vind ik het geen mooie fotolokatie omdat de auto zo goed als rechtdoor rijden. Daarbij komt dat het heel lastig foto's maken is omdat de auto's op dat punt enorm hard rijden.

Adenauer Forst:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf. Aan het einde van de weg sla je linksaf en deze weg blijf je ca 6 km volgen totdat je beneden in het dal bent. Bij de voorrangsweg sla je rechtsaf richting Adenau. Weg blijven volgen totdat je in Adenau bent. Bij de VW/Audi-dealer aan de rechterzijde sla je linksaf. Volg de weg een paar honderd meter. Aan de linkerzijde zie je een school. Parkeer je auto hier tegenover en loop langs de slagboom aan de rechterzijde van de school omhoog naar Adenauer Forst. Dit is een pittige steile wandeling van zo'n 15 minuten. Gezien de hoeveelheid spectaculaire momenten en schuivers is dit echter wel de moeite waard. Velen gaan in deze bocht in de fout.

Wehrseifen:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf. Aan het einde van de weg sla je linksaf en deze weg blijf je ca 6 km volgen totdat je beneden in het dal bent. Bij de voorrangsweg sla je rechtsaf richting Adenau. Op een gegeven moment rij je onder de Nordschleife door. Zo'n 150 meter daarna kun je je auto aan de rechterzijde bij de supermarkt parkeren. Loop terug over de weg en ga bij het viaduct de trap op. Loop nu zo'n 300 meter door naar boven en je bent bij Wehrseifen.

Breidscheid:
Op de rotonde bij de parkeerplaats sla je rechtsaf. Aan het einde van de weg sla je linksaf en deze weg blijf je ca 6 km volgen totdat je beneden in het dal bent. Bij de voorrangsweg sla je rechtsaf richting Adenau. Op een gegeven moment rij je onder de Nordschleife door. Zo'n 150 meter daarna kun je je auto aan de rechterzijde bij de supermarkt parkeren. Loop terug over de weg en ga bij het viaduct de trap op.

Bergwerk:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf. Aan het einde van de weg sla je linksaf en deze weg blijf je ca 6 km volgen totdat je beneden in het dal bent. Bij de voorrangsweg sla je rechtsaf richting Adenau. Je rijdt onder de Nordschleife door. Na de supermarkt aan de rechterzijde ga je rechtsaf. Een paar honderd meter verderop ga je rechtsaf een doodlopend weggetje in. Als het goed is kun je vanaf daar de baan al zien. Parkeer je auto aan het einde van dit weggetje en klim naar de vangrail toe. Dit is een lokatie waar je echt aan de vangrail staat.

Steilstreckecurve:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1500 meter zie je aan de linkerzijde de zandvlakte. Rij deze zandvlakte op en houdt rechts aan en rij helemaal tot het einde. Parkeer daar je auto en loop langs de slagboom het pad op. Volg het pad langs de baan en binnen 25 minuten ben je bij de bocht onderaan de Steilstrecke. Met name de steilstrecke zelf is indrukwekkend steil.

Karussell:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1500 meter zie je aan de linkerzijde de zandvlakte. Rij deze zandvlakte op en houdt rechts aan en rij helemaal tot het einde. Parkeer daar je auto en loop langs de slagboom het pad op. Volg het pad langs de baan en binnen 20 minuten ben je bij de Karussell,. Het is een plek waar je een keer geweest moet zijn, maar ik vond hem niet echt denderend als kijklokatie.

Hohe Acht:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1500 meter zie je aan de linkerzijde de zandvlakte. Rij deze zandvlakte op en houdt rechts aan en rij helemaal tot het einde. Parkeer daar je auto en loop langs de slagboom het pad op. Volg het pad langs de baan en binnen 15 minuten ben je bij Hohe Acht.

Wipperman:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1500 meter zie je aan de linkerzijde de zandvlakte. Rij deze zandvlakte op en houdt rechts aan en rij helemaal tot het einde. Parkeer daar je auto en loop langs de slagboom. Volg het pad langs de baan en binnen 10 minuten ben je bij Wipperman.

Eschbach:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1500 meter zie je aan de linkerzijde de zandvlakte. Rij deze zandvlakte op en houdt rechts aan en rij helemaal tot het einde. Parkeer daar je auto en loop langs de slagboom. Volg het pad langs de baan en binnen 5 minuten ben je bij Eschbach. 

Brünnchen:
Ook wel zandvlakte genoemd. Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1500 meter zie je aan de linkerzijde de zandvlakte. Je kunt je auto op de zandvlakte parkeren of bij grote drukte op het grasveld aan de overzijde van de weg.

Pflanzgarten 1:
Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na zo'n 1000 meter zie je aan de linkerzijde de Nordschleife vlakbij de weg. Je kunt je auto aan aan de overzijde van de weg parkeren.

Pflanzgarten 2:
Op de rotonde bij de parkeerplaats sla je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na een paar honderd meter ga je net voor de bosrand linksaf een zandpad op. Rij het zandpad een paar honderd meter op. Je ziet aan de rechterzijde een zandbult. Net daarvoor kom je langs een slagboom. Deze is soms open en soms dicht. Parkeer je auto tegenover de zandbult of op het zandpad en loop tegen de zandbult omhoog.

Schwalbenschwanz, Kleine Karussell:  Op de rotonde bij de parkeerplaats ga je rechtsaf, einde weg rechts en vervolgens einde weg links. Eerste weg linksaf en na tweehonderd meter ga je net voor de bosrand linksaf een zandpad op. Rij het zandpad een paar honderd meter op. Je komt nu bij een slagboom. In de meeste gevallen is deze geopend. Rij nog een paar honderd meter door. Aan de rechterzijde ligt de baan. Parkeer je auto aan het einde van het pad. Bij het einde van het pad zie je aan de rechterzijde een tunneltje. Loop hier door en ga het pad op links na het tunneltje. Loop vervolgens het eerste smalle paadje aan de linkerzijde omhoog. Vanaf dat paadje kun je op diverse plaatsen omhoog lopen naar Schwalbenschwanz. Zoals je op de foto's kunt zien sta je erg dicht bij de baan waardoor je goede foto's kunt maken. Als je dit paadje nog verder volgt kom je bij de kleine Karussell uit

lili:
das ook goe op tijd ;D

M3-Castrol:
Kan er mij iemand een adres opgeven dat je kunt ingeven in gps van de parking waar ge de ring opmoet.
(parking start/finish dus)

Gr,

-Menrik-:
Very nice!
Ik denk dat ik bij Brünnchen heb gestaan afgelopen zondag :)

snooka:
goe voor te weten  :D is altijd tof as ge u eige car op foto kunt vast leggen, na het lezen van de 1april-trip heb ik echt wel zin om eens te gaan, ma liever tijdens de week, als er minder volk is, is toch ook open in de week zeker?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie