Mijn Voertuig > Oldtimers & Classics

 1987 - E28 - ///M535i - Gandalf

(1/85) > >>

vinox:
So yeah dit is lang geleden, hi all :) And I guess I'm that guy. The guy that bought Jables' baby :)

Na meer dan twee jaar geen echt rijplezier te hebben gehad omwille van gebrek aan budget, kon ik doordat ik er nu niet meer alleen voor sta terug op zoek naar een échte auto, want fuck leasing Golf. Mijn aanstaande echtgenote (jaja, ook dat nog, binnen exact vier weken ben ik een getrouwd man :o ) stònd erop dat ik zo snel het kon terug op zoek ging, omdat ze weet wat het voor mij betekent. Mind you, auto's interesseren haar geen hol. For now ;) Dus ik terug op zoek naar een :///M:. Terug op zoek naar een E36 meer specifiek. Na mezelf wat te verdiepen in de nieuwe CO² wetgeving, werd dat al gauw een E46, aangezien de inschrijving en baantax gewoon zo dicht bij mekaar liggen nu. Maar ja, de rekening bleef hoog hè. Besproken, en toch besloten het te doen. Autoscout op, een aantal interessante aanbiedingen gevonden, geen uitschieters, wat opgeslagen, en dan "als ik nu eens op BB ga zien, who knows".

En dan stond daar de E28 van Jables te koop. Nooit gedacht dat hij die zou wegdoen, en het was in eerste instantie niet waarnaar ik op zoek was, maar zoals het een bmw liefhebber betaamt toch eens gaan kijken in het verkooptopic. Ik kende hem als die grijze waar iedereen zo gek van stond. Ik kwam in het topic... :omg: :exited: Instant grote liefde. WANT. NOW. Ik was de laatste jaren meer en meer aan het vallen voor de charme van de klassieke auto's, en dan vooral klassieke racers. De 3.0 CSL, de E28 M5 CSL, de E30 M3 uiteraard, enz, om voordehandliggende redenen hè :) Die dingen hebben gewoon zoveel meer "fuck you i'm a race car I can be loud as fuck and you will enjoy it" allures dan de hedendaagse machines vol elektronica, hulpmiddelen en tot in de rand afgestelde technologie. Knap allemaal, maar veel minder charmant.

Ik moest snel zijn, want er kwam nog iemand kijken, dus ik ben de dag erna nog gaan kijken, en ondanks de vochtige omstandigheden zijn we toch een ritje gaan maken. Met hem aan het stuur, want hij kent hem, het was lang geleden dat ik nog eens met iets nasty had gereden, dus liever voorzichtig. Dat coritje was al top, echt beleving ten top he die kar, niet normaal. Ge voelt alles, de auto praat met u, zelfs als ge niet aan het stuur zit. Toen hij dan vroeg of ik toch niet eens zelf wou rijden kon ik echt geen nee meer zeggen. En de liefde werd alleen maar groter achter het stuur... De zitpositie, de feel van die auto, de pedalen, de boite, het stuur dat supergoed alle gevoel doorgeeft, gewoon alles voelde aan alsof het op mijn lijf geschreven stond. Wat een TOPKAR. We kwamen dan ook, zoals hij in zijn verkooptopic vermeldde, meteen tot een overeenkomst. Vandaag zijn we de overhandiging gaan doen, de onwaarschijnlijke hoeveelheid aan velgen, banden en OEM onderdelen liggen nu in mijn garage, maar niet voor lang, want daar zal hij altijd slapen. Die Golf moet maar buiten dan, ik zal wel krabben :)

En omdat een draadje waardeloos is zonder foto's, heb ik meteen de dslr meegepakt en snel wat eigen kiekjes getrokken. Hoefde niet echt, want ik denk niet dat iemand hem hier niét kent hè :) Aja de naam... was eigenlijk ne no brainer. Gandalf The White, formerly Gandalf The Grey, may be old but powerful and awesome as hell. Yeah that'll do :)

Tot op één of andere meeting of trackday hé, 't zal fijn zijn velen onder jullie terug te zien!

Jables:
Coole intro :D
Bijna zo cool dat ik hem terug wil!

stoffie:
Leuke intro! En niets boven zo'n oude ketel voor rijbeleving ;)

Geniet er van!

marijn:
Ik zag je onlangs terug online in 1 of ander topic en dacht bij mezelf dat je die golf beu ging zijn ;D
Zalig om te lezen dat je deze kist nu gekocht hebt :exited:
Die biv van de E36's is echt schandalig geworden :jpshakehead:
Geniet van deze bak ;)
Grts!


Zaskar:
Proficiat met de aankoop en de toekomstige trouwerij.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie