Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
ICE & Navigatie / Re: BMW USB adapter.
« Laatste bericht door pantani Gepost op 14 december 2018, 23:12:22 »
Mag dicht; verkocht;-)
2
Varia / Re: Wat zijn jullie huisdieren BB-leden?
« Laatste bericht door frederic318is Gepost op 14 december 2018, 22:13:41 »
Mijne witte panter... .  ;D


DE MAX!

Groeten,
Frédéric

3
Motor & Aandrijving / Re: [E90] - Rammelend geluid in motor, distributieketting reeds vervangen.
« Laatste bericht door thomasdv Gepost op 14 december 2018, 21:29:52 »
Bedankt voor het advies 👍 Ik ga eens horen bij mijn rechtsbijstand. De motor is al uit de auto, dit is uiteindelijk ook hoe de gemaakte fout naar boven is gekomen. De auto was immers al binnengeweest bij BMW, maar daar werd de mogelijke oorzaak niet meegegeven bij de diagnose...
4
Motor & Aandrijving / Re: [E90] - Rammelend geluid in motor, distributieketting reeds vervangen.
« Laatste bericht door Pannenkoek Gepost op 14 december 2018, 21:14:04 »
De ketting werd inderdaad bij BMW zelf vervangen. Ik ga eerst zelf een ingebrekestelling sturen naar Bornem (ben zelf jurist van opleiding) en afhankelijk van hun antwoord eventueel rechtsbijstand inschakelen. Ik ga uit van niks, dus alles meer is meegenomen.

En wie heeft de vaststelling gedaan van de foutieve “kitting”?

Ik zou Bornem niet in gebreke stellen (of toch niet enkel Bornem) zij zijn geen contractspartij, wel de dealer die de herstelling uitvoerde. Bornem zal de bal sowieso terug kaatsen als  de dealer een fout maakte (wat hier ook gebeurd is). Immers: hoe kan Bornem iets claimen van BMW als de aansprakelijkheid bij de dealer ligt? Het gaat om een verborgen gebrek in de uitvoering van een werk waar BMW zich in geen honderd jaar van zal aantrekken. Bornem zal hoogstens bemiddelen, maar het gaat hier om een e90, wat zij - ten onrechte - als een oude wagen zien, dus die bemiddeling zal slechts zeer summier tot onbestaand zijn. Ik kan me anders sowieso al de mail van Bornem voorstellen waarin ze met veel stroop gratuit vertellen dat je je plan kan trekken.

Best zending naar de dealer, met foto’s en uiteraard nog geen andere motor laten plaatsen, want dan gaf je de dealer geen kans om het op te lossen. Niet dat dat een doodzonde is, wel omdat je dan sowieso voor een rechtbank bot zal vangen.
5
Motor & Aandrijving / Re: [E90] - Rammelend geluid in motor, distributieketting reeds vervangen.
« Laatste bericht door thomasdv Gepost op 14 december 2018, 20:50:13 »
De ketting werd inderdaad bij BMW zelf vervangen. Ik ga eerst zelf een ingebrekestelling sturen naar Bornem (ben zelf jurist van opleiding) en afhankelijk van hun antwoord eventueel rechtsbijstand inschakelen. Ik ga uit van niks, dus alles meer is meegenomen.
6
Elektrisch & Verlichting / alle parkeersensoren geven aan dat er iets dichtbij is
« Laatste bericht door jason.sj Gepost op 14 december 2018, 20:46:11 »
dag iedereen! sinds gisteren geven mijn parkeersensoren vanvoor en vanachter aan dat er iets dichtbij is maar dit is niet het geval. ik heb al eens geprobeerd om de sensoren proper te maken maar zonder enig resultaat. Ik heb onlangs niks speciaals gedaan buiten mijn obd2 lezer eens aangesloten ( denk niet dat dit het probleem heeft veroorzaakt). Het is wel sinds 2 dagen zeer fel afgekoeld dus misschien heeft het daarmee te maken. heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand misschien wat de oorzaak kan zijn ?

mijn auto is een bmw f30 318d uit 2012

alvast bedankt en groetjes jason!
7
Varia / Re: Het grote "Nieuws v/d dag topic"
« Laatste bericht door M-Power Gepost op 14 december 2018, 20:33:59 »
Voor het eerst in Kortrijk: gele hesjes  Actievoerders vertragen verkeer op kluifrotonde Appel :

https://www.hln.be/regio/kortrijk/voor-het-eerst-in-kortrijk-gele-hesjes~ac5a2486/
8
Wagens / Re: - Het grote ebay, kapaza, 2dehands koopjes topic -
« Laatste bericht door -Laurens- Gepost op 14 december 2018, 20:20:46 »
Idd, zeer knappe e36. Echter is het M Pakket niet origineel. De optielijst is vermeld in de advertentie, hier staat die niet tussen.

Het M Pakket was in ‘92 trouwens nog niet beschikbaar voor de e36.
9
Motor & Aandrijving / Re: [E90] - Rammelend geluid in motor, distributieketting reeds vervangen.
« Laatste bericht door Pannenkoek Gepost op 14 december 2018, 20:19:46 »
Update: de motor werd uit de auto gehaald en verder bekeken. De oliepomp gaf te weinig druk. Bij nazicht bleek er kit in de pomp geraakt te zijn waardoor er dus te weinig druk werd opgebouwd. Daardoor is er dan ook verdere schade ontstaan (metaaldeeltjes te zien in de zeef van de aanvoerbuis van de pomp). Er gaat dus een ruilmotor in (gereviseerd) gezien herstellen van de schade ongetwijfeld stukken meer zal kosten.

Er is waarschijnlijk kit in de pomp geraakt doordat er bij de vervanging van de distributiekettingen te veel kit werd gebruikt, waardoor deze langs binnen en buiten uitpuilde. Stukjes zijn uiteindelijk losgekomen en in de pomp geraakt. Kans op succes is misschien niet erg groot, maar ik ga dit toch even met Bornem opnemen.

Als de motor werd uitgehaald bij BMW maak je zeer goede kans! Dit is een verborgen gebrek en daarop is de garantie theoretisch oneindig.

Als die er is uitgehaald bij een gewone garagist zal het antwoord zijn dat het door die of een andere garagist is veroorzaakt doordat die de ketting verving en zodoende de boel zogezegd in de soep deed lopen door teveel kit.

In het laatste geval kun je het vragen, maar ik vrees ervoor. Ze hebben de vaststelling niet tegensprekelijk kunnen laten doen (als er bvb een expert zou bij zijn van hen). Misschien tijd om eens te onderzoeken hoe goed je rechtsbijstand je kan helpen? Dan kost het je nog niets en je weet nooit.
10
X Reeks / Re: 2019 - G01 - X3 - M40i - Alpinweiss
« Laatste bericht door -Laurens- Gepost op 14 december 2018, 20:18:58 »
Wij gaan ook altijd bij Beliën, zeer tevreden van

Ik vind de nieuwe X3 echt knap, de nieuwe X5 vind ik véél te bombastisch.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10